Skjønnhets søvn og ritualer

Skjønnhets søvn og ritualer

Skjønnhetssøvn og hudpleie rutiner. 

 Det er ikke bare et uttrykk, det er faktisk mye bra som kan skje med huden din når du ligger og sover.

Natten er en av de beste tidene på døgnet for å pleie sin egen hud. Det viktigste er at vi har gode rutiner hver dag, da får vi også best ut av nattens hud fornyelse. 

For det første så er det veldig viktig å si at det å se fresh ut handler ikke bare om hva og hvilke behandlinger en gjør og hvor mange produkter en har. Det absolutt beste skjønnhetstips er jo at en synes godt om seg selv og at en har det bra. 

Når det er sagt så er det jo mange som er som meg som elsker gode produkter, rutiner å finne ut hva huden min trenger og hvordan jeg best kan gjøre det bra for meg og min hud.

Nattesøvn og produkter

På natten så drar huden aller størst nytte av hudpleieprodukter med gode ingredienser.

Bruk produkter med aktive ingredienser. 

(jeg har et eget innlegg om hva som karakteriserer et aktivt ingrediens) 

Vitaminer næringsstoffer og andre ingredienser blir tatt opp mye bedre om natten enn om dagen og dette er fordi..

- Når vi sover er huden ekstra beskyttet. Vi påvirkes ikke av ytre faktorer som for eksempel uv stråling, forurensning, temperatur forskjeller, vær, vinn, vann og dermed kan jo huden og produktene få jobbe i fred.

- Huden jobber på høygir om natten. Den jobber med å reparere skader fra ødeleggelsene som har inntruffet i løpet av dagen som var. Den fornyer seg og reverserer skader som har oppstått fra for eksempel frie radikaler. Det sies at cellefornyelsen er på sitt maks mellom kl. 23. 00 og kl. 04.0

- Søvn reduserer også stresshormonet kortisol, noe som gjør at det er lettere å forebygge skader på celler og andre strukturer i huden om natten.

Det er mange som syntes det er stress med å ha så mange rutiner på badet når det kommer til hud og hår.

Det viktigste er at du kjøper gode produkter som du vet du klarer å bruke og gjennomføre dine rutiner på. Noen klarer mer enn andre, men det viktigste er at du ikke overdriver for da blir frustrert over at du ikke klarer å følge opp rutinene hver dag og kveld.  

Velg dine produkter med omhu, husk det er ikke mengden produkter som avgjør men kvaliteten over hva du velger. Og husk at litt er bedre enn ingenting.

Men viktigst av alt er å trives med den du er, være sunn og frisk og glad i seg selv.

Ha en fin dag alle sammen.

 

Tips : 

Få faglig råd om hva huden din trenger og hvilken tilstand den er i. Hva er dine ønsker og hvordan kan en best nå de. Alternativt skal en også selvfølgelig forebygge. 

Den enkleste rutinen er rens morgen og kveld.

Bruk deretter serum og krem. Noen renseprodukter er også laget slik at de kan ligge litt på huden som en lett eksfoliering/maske.  

Dersom du vil ha det mer avansert da kan du legge til toner, masker og peelinger som hjemme produkt. 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar